תולעים באורז

השאלה:

שלום לרב.
מצאתי בתוך גרגיר אורז תולעת, האם התולעת נחשבת תולעת שלא פירשה כלומר שנולדה בתוך הגרגיר אורז ואז אם התבשל האורז המתולע לא יהיה אסור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'
מי שמוצא תולעת באורז (דבר נדיר ביותר) לא מבשל אותה אלא זורקה. ולגבי שאלתך יש לדעת כיצד ראית את התולעת האם היה חור יציאה או שפתחת את הגרעין? כשיש חור יציאה נחלקו השו"ע והרמ"א, ונראה שבימינו יש להחמיר כדעת הרמ"א וכף החיים מביא שכן נהגו גם הספרדים וכן נהגו בבגדד, על כן בכל מקום שיש חור יש לאסור.
אבל אם בישל מתעוררת שאלת עבר ובישל, אלא שכאן חסרים עוד פרטים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי