תולעים בענבים

השאלה:

שלום רב,
קנינו ענבים טריים ויפים של טלי מושב לכיש (’כל עינב זהב’...). להפתעתנו מצאנו שתי תולעים בשני ענבים סמוכים.
שאלתנו - האם יש לחשוש לגבי האשכולות האחרים באותה אריזה? האם יש צורך לפתוח אותם אחד אחד, או שאפשר לאכול אם הפרי נראה שלם ויפה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כנראה שהתולעים היו בין גרגירי הענב, יתכן שאלו עכבישים והם חיצונים. יש פעמים שיש רימות בענבים, בד"כ יהיה בצדם כתם חום, על כן כדאי תחילה להשרות את האשכול במים (לפרק למספר אשכולות קטנים), לאחר מכן לשטוף היטב. ובשעת האכילה להתבונן אם יש אזור חום או כהה לחתוך אותו מתוך הענב.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי