תולעים בפטריות

השאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה,

א. מה המצב המעודכן לגבי מציאות חרקים בפטריות? באיזה חברות יש חשש, ובמה בדר"כ משתמשים באולמות (פטריות פרוסות ופטריות שלמות)?

ב. כמו כן האם המצב בימינו עדיין שיש ודאי תולעים בפטריות, וא"א לעשות ס"ס דלמא לא הוה ביה כלל, ודלמא נימוח בבישול ומתבטל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כדאי לקחת מכשרות בד"ץ העדה חרדית, הם מקפידים ובודקים היטב.
ב. בפטריות בר רגילות יש חרקים בכמות גדולה, אלו שמגדלים במבנים יש מפוקחים יותר, בהם יש פחות חרקים, ושם יש סברא של עבר ובישל.