תולעים בקציצות עוף

השאלה:

בשבת האחרונה קרה לי דבר נורא, מצאתי תולעים בקציצות עוף אפויות. (מעולם לא ראיתי תולעים באוכל מבושל!) רציתי לשאול:
א. מה יכול להיות הגורם לכך?
ב. האם מותר לאכול את הקציצות האחרות שלא נגועות?

פרטים נוספים:
הקציצות הוכנו מעוף טחון טרי, תפו"א, שום, בצל, פטרוזיליה ותבלינים. מאחר ולא היתה לי תבנית זמינה, לחימום על הפלטה, השתמשתי בתבנית שאוכסנה בארון שיתכן ויש בו חרקים. התבנית לא היתה בשימוש זמן רב, ולא שטפתי אותה. מאחר ולא הייתי בטוחה בנקיותה, שמתי עליה נייר אפיה ומעל הנייר הנחתי את הקציצות. התולעים היו בגודל של כמה מ"מ בצבע לבן כשהראש הוא מין נקודה שחורה.
האם יתכן שהם היו בתבנית וחדרו את הנייר?
האם יתכן שהם היו בתפו"א?

יש לציין שהדבר גרם לי צער רב. אודה לכם אם תוכלו לתת לי כיון למחשבה. תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש הרבה סיבות מהיכן הגיעו התולעים, יש אפשרות מהבצל, ויש אפשרות מהפטרוזיליה, גם בתפו"א יש פעמים תולעים כאלו (מעט מאד). בכל אופן, אי אפשר לדעת מהיכן בדיוק הם הגיעו. נראה יותר שהם הגיעו מתוך הירקות שהתבשלו ולא מהתבנית עצמה.
אם מצאת ג' חרקים אין לאכול את שאר הקציצות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי