תות שדה

השאלה: שלום כבוד הרב, אנחנו בדיוק לומדים עכשיו דיני תולעים בחוברות צורבא מרבנן ב"ה ראיתי מספר תשובות של הרב לגבי תותים בחלקם היה כתוב להוריד את החלק הירוק ולשטוף 3 פעמים ובחלקם היה רשום גם שצריך לטחון מה דעת הרב כיום לגבי תותים, כיצד יש לנהוג אם רוצים לאכלם בתודה מראש אושרי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד חשון תשע"ח 10:09

בס"ד

שלום וברכת ד'

זה תלוי בשנים, יש שנים נגועות יותר ויש שנוגועות פחות. היו שנים שהספיק לשטוף 3 פעמים ויש שנים שצריך גם טחינה. אנו מפרסמים במהלך תקופת התותים בד"כ הנחיות מעשיות. בשנה שעברה המצב היה קשה ולא התרנו אלא עם טחינה, ולכן השנה כל זמן שלא ידועה התמונה באופן כללי יש להמשיך עם ההנחיה של שנה שעברה.