תות שדה

השאלה: כיצד יש לנהוג לגבי תות שדה? האם ניתן לנקותו מתולעים ואם כן כיצד? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אדר תשע"ט 16:21

בס"ד

שלום וברכה

נגיעות התות היא גדולה. לפי ממצאים של מעבדת החרקים ב112 תותים נמצאו 148 חרקים, כמעט בכל תות ותות יש נגיעות. כך שהנגיעות היא גבוהה ביותר.

במהלך הבדיקות נתברר שאם מורידים את התפרחת הירוקה ואת הלבן שתחתיה, חותכים את התות לשנים, שוטפים שלש פעמים ולאחר מכן משפשים את התות במגבת או מברשת התות יוצא נקי. כמו כן אם רוצים לעשות גלידה אפשר לטחון דק דק ואז ג"כ הכל נקי.