תותים

השאלה: שלום רב, כושרות יצאו לאחרונה בפירסום על כך שהשנה יש נגעים רבים, באופן יחסי, בתותים. האמנם? גם לכם יש מדד כזה? מהי השיטה הנכונה לנקות תותים? האם נגזר עלינו לאכול רק גלידות מתותים מרוסקים??? תודה רבה עדה גבל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשע"ו 19:01

בס"ד

שלום וברכת ד'

לאחר בדיקות כשלש מאות תותים התברר שלאחר שטיפה שלישית אין לחוש, ואפשר לאכול. כמו כן התברר שאין בין שטיפה במי סבון או סטרילי כל משמעות.

על הדרך המומלצת על ידי המכון היא:

  1. א. להוריד את העלים הירוקים והשכבה הלבנה הצמודה לפטוטרת.
  2. ב.לחתוך את התות באמצעו.
  3. ג להשרות במי סבון ולבחוש ביד את התותים, לאחר מכן לשפוך את המים.
  4. ד. לחזור על פעולת ההשרייה, בחישה ושטיפה במי סבון עוד פעמיים.
  5. ה. לאחר ההשרייה שלישית של התותים יש לשטוף את התות במים נקיים ואפשר לאכול.

שבת שלום