תותים מגידולי תליה באויר

השאלה:

קנינו תותים עליהם רשום גדל בתליה באויר ללא מגע בקרקע. (וגם - נקי משאריות חומרי הדברה.) בתקופה האחרונה לא אכלנו תותים שלמים רק לאחר מעיכה בגלל חשש לתולעים. האם ניתן לאכול את הסוג הזה, כמובן לאחר שטיפה ובדיקה? תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מבדיקות שערכנו בשבועות האחרונים, אפשר לקחת את התותים להוריד את הפטוטרת עם מעט מהפרי (לבן עד ירוק בהיר) להכניס לקערה של מים וסבון ולבחוש, לשפוך את המים ולחזור על אותה פעולה שנית. לאחר מכן לנגב את התות ואז אפשר לאכול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי