תפוחים וציפויים

השאלה: שלום רב לאחרונה קיבלתי הודעה על תפוחים המשווקים ברשת המזון אושר עד המיובאים מחו"ל ומורחים בחומר מבריק לא כשר האם הדבר נכון? אם כן האם ניתן לאכול תפוחים אלו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז ניסן תשע"ו 10:54

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני מכיר את התפוחים באושר עד, אבל באופן כללי יש חומר הנקרא "שלאק" שהוא הצפוי המבריק על התפוח. החומר הנ"ל עשוי משאריות של בעלי חיים. יש שהתירו את השמוש בו מכיוון שעובר הרבה עיבודים ושנוי הנעשים בחרק, כדוגמאת ג'לטין. אולם יש הרבה אחרונים שאוסרים שלאק זה. אמנם יש גם שלאק שהוא כשר בודאי בלא ספקות וזה עיקר השלאק שמשתמשים בארץ. בכל אופן מי שמסיר את הקליפה אין כל בעיה הלכתית.