תרד

השאלה: שלום וברכה. רציתי לשאול האם יש עלי תרד בכשרות מהדרין ואם כן של איזה חברה. בנוסף רציתי לדעת האם עלי תרד קפואים שיש עליהם כשרות של בד"ץ לייקבוד OU. האם זאת כשרות טובה ואין לי לחשוש מתולעים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב שבט תשע"ז 16:39

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע על עלי תרד בארץ שגדלו ללא חרקים (זה לא אומר שאין, רק שאני לא יודע). לגבי כשרות חברת OU, צריך לפנות לחברה עצמה ולבקש את שם המשגיח שבאותו מקום, ולשאול אותו מה הם הכללים שעל פיהם הוא מפקח, ולפי הדיבור הישיר עם המפקח אפשר לדעת האם לסמוך או לא.