ברוקולי של סנפרוסט

השאלה:

האם ניתן להשתמש בירקות מוקפאים של סנפורסט כגון ברוקולי כרוב כרובית . שמעתי מהרב ויטמן שאמר שאפשר מבלי לבדוק למרות שכתוב על השקית שצריך לבדוק , מבחינה הלכתית אין צורך? אשמח גם לקבל מקור לכך תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד סיון תשע"ה 9:52

האחריות על כשרות בסנפרוסט הוא של הרב זמיר  והרב ויטמן ולדעתם רמת הנגיעות במוצרים אלו הוא פחות משיעור מיעוט המצוי שאינו מחייב בדיקה. ניתן למצוא זאת באתר תנובה לחץ כאן

הפיקוח שיש להם מטעם מכון התורה והארץ הוא רק  שמעבדת מכון התורה והארץ בדקה את התוצאות על פי בקשת רבני המפעלים נותני ההכשר, אך אין מכון התורה והארץ מתערב  בשאלות הלכתיות ובקביעת הקריטריונים  ההלכתיים.