גואיבה תותית

השאלה: צהרים טובים, 1. אשמח לדעת מה הנגיעות של גויאבה תותית ? (האם נגיעתה שונה מהגויאבה הרגילה) 2 מה הדרך לבדוקה ועד כמה רצוי לסמוך על בדיקה זו? תודה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' אלול תשפ"א 16:37

בס"ד

שלום וברכה

בגאויאבה התותית בד"כ יש פחות נגיעות בגלל הפרי שהוא קצת שונה והטיפולים במטעים שהם ממעטים את הנגיעות של זבוב הפירות, אבל יש.

צריך לבדוק חצונית את הגואיבה האם יש בה נגיעות של כנימות (חום אפור) יש להוריד את הכנימות.

יש לקלוף את הקליפה ולראות אם בשר הפרי שלם וטוב אין צורך לחוש יותר, אולם אם יש נגיעות של רכרוכית יתכן שהטילו שם ביצת זבוב הפירות  ויש להוציא את השכבה הרכה ולבדוק לאחר מכן, עד שברור שהפרי אין בו ביצים ו/או זבוב הפירות.

כתיבה וחתימה טובה