חרקים בגידולי עלים

השאלה:

שלום הרב יש לי דיון עם הרב שלי בנושא ירוקים והרב שלי ביקש ממני אם אוכל להשיג לו מידע עדכני לגבי כמה סוגים של ירוקים (שגדלו בגידול לא מפוקח) שעד כמה אחוז הם נגועים כלומר כמה אחוז מבחינת הגיבעולים נגוע. ואשמח אם הרב יוכל לכתוב לי את האחוז הנגיעות שיש פטרוזליה כוסברה שמיר וכרוב (כמה אחוז עלי כרוב נגוע) בתודה מראש

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' תמוז תשע"ט 14:05

שלום וברכה

בגידולים שציינת : פטרוזיליה, כוסברה,שמיר וכרוב הגדלים ללא פיקוח בנושא חרקים עלולים להיות עשרות אחוזים של נגיעות ואפילו 100%. כמעט ולא תמצא צמח מהנ"ל שאין עליו חרקים.

בברכה

מוטי שומרון