חרקים בירקות

השאלה: שלום. אנחנו רוצים לגדל ירק בגידול הידרופוני (על מים). הבנו שזה ממש נקי מחרקים וגם טוב בשנת שמיטה כי זה מצע מנותק. השאלה היא האם הגידול צריך להיות דווקא בתוך חממה כדי להיות נקי מחרקים או יכול להיות באוויר הפתוח? תודה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' אייר תשפ"א 18:24

שלום וברכה

אין קשר בין גידול בהידרופוניקה לחרקים. גם בגידול זה יש חרקים ולעיתים אף יותר.

כדי לגדל ללא חרקים הגידול צריך להתבצע בתוך חממה סגורה ברשת צפופה מאוד (50 מש). אסור לגדל בשמיטה תחת כיפת השמים.

בהצלחה

מוטי שומרון