חרקים בעלי גפן

השאלה: שלום לכבוד הרב. בנוגע לעלי גפן, ראיתי באתר את ההדרכה בנוגע לעלי גפן. דא עקא שראיתי את פרסומי כושרות באתר שלהם - https://www.kosharot.co.il/%D7%97%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%92%D7%A4%D7%9F. אינני יודע מה לעשות. מותר לכתחילה או איסור נורא? מה דעת הרב בזה? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א כסלו תשפ"ב 13:44

בס"ד

שלום וברכה

נראה שהחרם של ארם צובה לא ברור שהוא קיים בימינו, אבל יש חובת בדיקה של העלים, אם אדם יודע כיצד בודקים עלי גפן יכול לבדוק, אבל מי שלא יודע שלא יבדוק.