חרקים בתות שדה -כיצד לזהות

השאלה:

שמעתי את אזהרתם של הרבנים בעניין חקרים בתות שדה השנה. יחד עם זאת  בדקתי תותים רבים, גרדתי עם סכין, השריתי במים ולא עלה דבר חשוד בעיני, ויש לי  מעט ניסיון בתחום החרקים. אינני בא לפקפק, אבל  הבהרה נוספת מצדכם, של זיהוי מדוייק של החרקים הפוקדים את התות יעזור לי להסביר לרבים בשכונתי שסומכים עלי בתחום ויזכה את הרבים שטרם שוכנעו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר לפנות לרב משה ברנס הי"ו שהוא ראש מעבדת מכון התורה והארץ ולבקש ממנו לקבל הסבר על זהוי החרקים. טל. 086611606.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי