כריך מוכן

השאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב!
האם כאשר אני קונה כריך מוכן ורשום עליו ירקות שטופים ובצד אחר על הכריך רשום ירקות נקיים מחרקים זה אומר שהירקות הם חסל"ט?
אם אני משתדלת להקפיד על חסל"ט אני יכולה לאכול את זה?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:48:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חסל"ט זו חברה שמספקת ירקות ללא חרקים. החברה הזאת ידועה כאחת החברות המובילה את כשרות הירקות ללא חרקים, הן במניעת חרקים והן בנקיון משאריות חמרי הדברה. אשרייך שאת מקפידה על חסל"ט בגלל שני הדברים הללו, בריאות הלכתית ובריאות גופנית שהולכים יחד.
בדבר שאלתך נראה שאם זו כשרות רגילה ולא צויין חסל"ט יש לחוש בדבר שאין זה ירק של חסל"ט אלא יתכן של חברות אחרות שבהן רמת הכשרות ופקוח שאריות חמרי הדברה נמוכה יותר.

חודש טוב ומבורך