נגיעות בחרקים בכרוב

השאלה: שלום, יש מין ירק שהחל להיות נפוץ יותר בשווקים - קייל (מין כרוב פתוח ומקומט, דומה גם לחסה). קניתי רציתי לדעת איך לנהוג בו מן ההיבט של זהירות מתולעים. האם הוא נחשב ירק 'מוחזק בתולעים' (האם הולכים אחר המין ויש חזקה, או שמא במין חדש צריך לקבל ממצאים חדשם). האם ניתן להסתפק בניקוי באמצעות מים וסבון (או נוזל מיוחד לשטיפת ירקות), או שיש צורך בבדיקה דקדקנית באור? אנא עזרתכם... תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב ניסן תשע"ה 14:59

שלום וברכה !

אינני יודע מה רמת הנגיעות בחרקים בזן כרוב זה. סביר שמבחינה ביולוגית אחוז הנגיעות יהיה דומה לשאר מיני הכרוב והחסה הגדלים בשטחים פתוחים, כלומר, נגיעות גבוהה. כל עוד לא בוצעה בדיקה מקיפה ומקצועית אשר תוכיח רמה נמוכה יותר לעומת שאר המינים, יש כאמור, להניח שרמת הנגיעות גבוהה. אציין כי בתקופת האביב הנגיעות גבוהה במיוחד.

מוטי שומרון