נקיון כרוב

השאלה: שלום הרב , אמא שלי לא אוהבת להתרוצץ לקנות רק חסלט או חברה מומלצת , כי זה רחוק מהעבודה שלה ,אז היא קונה כרוב של חברה מפוקחת לא מהמומלצות, וזה נורא מסובך להוציא עלה עלה ולהשרןת בסבון לשטוף כל אחד בנפרד , זה המון זמן, והעלים לרוב מפותלים וקשחם הלוצאה בשלימות ככה שצריך ממש לשטוף המון עלים קטנים וזה קשה, האם אפשר להוריד את העלים החיצוניים, לזרוק (בכל מקרה אנחנו זורקים)לשטוף את הראש היטב , ואז לחתוך ולהשרות במים עם סבון כמה דקות ולשטוף יסודי במסננת(אני מערבב אותם כל כמה שניות תחת זרם המים ושוטף ככה אולי דקה וחצי שתיים ואפילו יותר )?

התשובה

מכון כושרות | ז' תשרי תשפ"א 15:14

שלום וברכה

אם כוונתכם לקצוץ דק דק את הכרוב - זה בסדר

אם כוונתכם לחתוך אותו לפלחים או רבעים - זה פשוט לא יועיל, כי החרקים ימשיכו להסתתר בין כפלי הכרוב.