עלי גפן

השאלה:

שלום הרב, שאלתי אותך על עלי גפן משומרים אם אפשר להשתמש וכתבת שאפשר לקחת סמרטוט עם מעט חומר ניקוי ולשפשף . ואמא שלי אמרה שזה קשה מידי , ושהעלי גפן יקרעו , וכולי. אז היא פשוט לקחה גיגית עם כל העלים ומים , וכל עלה שמה אותו במים, אפילו בלי שפשוף , ומילאה, השאלה אם לי מותר לאכול מזה ? או שזה איסור גמור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' אב תש"פ 23:19

בס"ד

שלום וברכה

תבקש מאמך מספר עלים אחרים, ולאחר שתשטוף כמו שאמך שטפה, תקח את העלים ותסתכל מול מקור אור, אם תראה על העלים עוד חרקים למיניהם או מנהרנים (מנהרה בתוך העלה) אזי אל תאכל, אבל אם לא תראה סימנים על העלים אפשר לאכול את העלים המבושלים.

 בודאי שאם אפשר לא לאכול את העלים עדיף, ואין לחוש על שאר התבשיל.