קונים ולא משרים את ירקות העלים

השאלה: בס"ד שלום הרב משפחתי קונה ע"פ רוב ירקות עלים מכשרות טובה, כגון חסל"ט, אך איננה משרה ע"פ ההנחיות אלא מסתפקת בשטיפה קלה. האם אסור לאכול מן הירקות מעיקר הדין? האם ידוע לרב כמה אחוזי נגיעות יש במקרה שכזה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' טבת תשפ"ג 12:15

בס"ד

שלום וברכה

כאשר אתה אומר שמסתפקים בשטיפה קלה, זה לא מוגדר ואין לכך אחוזים. כמו כן מספר האחוזים לא משנה הלכתית, הגידולים הללו (ירקות עלים) חייבים בבדיקה מעיקר הדין, אלא שהפעולות בחממות וצורת הגידול הם המתירים אותם לאכילה.  כמו כן נראה שיתכן שיש כעת רק חיוב דרבנן, אבל בודאי שיש חיוב. על כן נראה שאפשר לאכול ירקות אלו כשהם מבושלים.

חנוכה של אורה

חודש מבורך