קרובי משפחה שאינם מקפידים על כשרות

השאלה:

שלום יש לי מספר שאלות:
1.יש לי קרובי משפחה שאינם מקפידים על כשרות של ירקות עליים כמו חסה,כרוב וכו.. והם מכינים סלט ירקות בד"כ עם חסה האם מותר לי לאכול את שאר הירקות ולהפריד את החסה ומה קורה כשהם מבשלים עם כוסברה וכדומה מה עלי לעשות?
2.כשאנו מתארחים אצל אחי האם עלינו להוסיף את "ברכת האורח" בברכת המזון גם כאשר איננו מרגישים כאורחים-אלא כבני בית והאם זה תלוי במי מכין את האוכל-בד"כ אמא שלי מכינה את הכל ואז נוסעים?בכלל מתי צריך להוסיף את ברכת האורח?
3.אבא שלי אינו מקפיד כ"כ על שמירת השבת אמנם הוא לא עושה זאת ממש מולי אך אני יודעת(הוא מכבה את אורות הבית..)האם הקידוש שהוא עושה בערב שבת וההבדלה שהוא עושה במוצ"ש תקף או שאני צריכה לעשות לעצמי?
4.מה בנות מצוות בקשר לאמירת סליחות בימים אלה?מתי לומר איך ומה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:24:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ו. סלט חי לא כדאי לאכול, לגבי מבושל אפשר להקל קצת, כאשר מוציאים את הכוסברא, ומסתכלים במרק שאין בו חרקים.
2. ברכת האורח נאמרת אצל כל מי שמתארחים ואין משמעות מי בישל, אלא אם זה לא הבית הקבוע שלך צריך לברך את המארח.
3. הקידוש מועיל. אבל כדאי שיהיה לך מעט יין בכוס שלך ולשתות ממנו לאחר הקידוש של האבא.
4. בנות ספרדיות אינן מקפידות כל כך באמירת סליחות, יש שמקפידות והולכות לבית הכנסת, לא ידוע לי על בנות שאומרות בבית סליחות. מי שמאד רוצה אומרת רק את הפרקים בלא יג מדות ולא דברים בארמית.