תולעים בג'וג'י ברי וגולדן ברי

השאלה:

שלום רב. שאלתי היא לגבי הפירות היבשים של גוג'יברי וגולדברי (שניים שונים) א. האם יש בהם חשש חרקים? ב. כיצד ניתן לבדוק אותם? ג. האם ריסוק במיקסר פותר את בעיית החרקים (במידה ויש)? תודה רבה

התשובה

מכון כושרות | כ"ט שבט תשע"ט 16:00

שלום וברכה

לגבי גולדן ברי - למיטב ידיעתנו כל עוד הוא גדל בדיגול חקלאי מסודר אין בו בעיה מיוחדת של נגיעות חרקים.

לגבי ג'וג'י ברי - זהו פרי שבמהלך הייבוש שלו הופך לנגוע ביותר, כך מזהירים גם גופי הכשרות שבחו"ל, כדי לבדוק אותם צריך לפתוח אחד אחד, מה שלא כל כך מעשי. ריסוק במיקסר נחשב לביטול איסור לכתחילה בזה משום שהם מוחזקים לנגועים, ולכן אסור לעשות זאת.