תות תשפא

השאלה:

שלום הרב, רצינו לדעת מה דעת המכון לגבי כשרות תותים- באיזה אופן ניתן לאוכלם? ראינו מס' תשובות ישנות באתר (חלקן נראות אף סותרות זו לזו) ונשמח לדעת מה דעתכם בעניין זה. בנוסף נשמח לדעת את דעת המכון לגבי צימוקים ותמרים, האם יש צורך לשוטפם או לבודקם? ניתן לאכול כמות שהם? תורה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט טבת תשפ"א 18:23

בס"ד

שלום וברכה

המכון בודק כל שנה את השכיחות ולפי זה קובע עמדה. לכן יש שינויים בשנים, השנה עדיין אין לנו מספיק נתונים לקבוע עמדה, אי"ה יעשו עוד בדיקות ואז נפרסם את העמדה של המכון.