תירס מתוק בקטיף תיירותי

השאלה: בקטיף עצמי האם יש בעייה לאכול תירס ? זה זן מתוק שאפשרי לאכול ישר בשדה.;אם צריכים לחפש חרקים האם בעל הקטיף עצמי יוצא ידי חובה בכך שכותב שלט בולט שמסביר ומזהיר? תודה עירא 0527966608

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח תשרי תשפ"א 10:01

ב"ה

שלום וברכה, תירס מתוק הוא תירס לכל דבר, גם לגבי החרקים, לכן אין לאכול אותו ללא בדיקה, כקלח שלם.

עם זאת, מכיוון שניתן גם בשטח לנקות אותו על ידי הפרדת הגרגרים, מותר לגדל אותו בקטיף תיירותי ולציין באופן בולט, שכדי שיהיה אפשר לאכול אותו יש להפריד את הגרגרים מהקלח.

כשם שמתירים קטיף תיירותי ומתנים זאת בהפרשת תרומות ומעשרות.

מועדים לשמחה

דוד אייגנר