בשר וחלב במטבח

השאלה:

בס"ד
א. נהגנו עד כה לחמם מאכלים בשריים וחלביים באותו מיקרוגל כאשר המאכלים הבשריים נמצאים בתוך קופסה סגורה במכסה. לעיתים קרה שבמהלך החימום הקופסה נפתחה ויצאו אדים לתוך חלל המיקרוגל. (לא זכור לי שנשפך אוכל). האם עדיין מותר להשתמש במיקרוגל ואם יש בעיה מה דינם של שאר הכלים בהם השתמשנו במיקרוגל (אחרי שימושים אלה)?
ב. צלחת חלבית (ריקה) שנשפכו עליה כמה טיפות תבשיל בשרי רותח, מה דינה? לאחר שהתבשיל נשפך ניקינו אותה ולאחר זמן (מספר ימים) המשכנו להשתמש בה, האם יש בעיה גם עם סכו"ם שנאכל בו אוכל חם בצלחת, מאכל חריף שנחתך בצלחת זו, זו או עם כלים אחרים ששהו איתה בכיור?
ג. יש לנו שולחן דמוי עץ, במידה והיה סיר בשרי חם על המשטח, ולאחר מכן היתה כפית חלבית חמה שהוצאה מכוס קפה, בדיוק על אותו משטח האם יש בעיה עם הכפית?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. שני סוגי החימום יהיו סגורים.

ב. הצלחת צריכה הגעלה. סכו"ם וכלים אחרים לא נאסרו.
ג. במידה ולא טפטף אוכל בשרי על מקום הנחת הכפית החלבית אין בעיה כיון שיבש לא מעביר טעמי בשר וחלב.