גבינה צהובה שחוממה עם מכסה בשרי

השאלה:

בני חימם פסטה עם גבינה צהובה במיקרוגל ובטעות כיסה את זה עם מכסה פלסטיק שבו אנו משתמשים לכיסוי אוכל בשרי במיקרוגל. רצינו לדעת מה דינו של התבשיל (למעשה זו שאלה להבא כי כבר זרקנו אותו), ומה דינו של המכסה - האם לזרוק או אפשר לשטוף היטב ברותחים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. המכסה בודאי אסור, ויש מקילים בכלי פלסטיק להגעיל.
ב. לגבי התבשיל שבושל (או יבושל בעתיד, היו לא תהיה) הוא לא נאסר מכיוון שהמכסה היה לא בן יומו ומדובר במיקרוגל. על כן לא היה צריך לזרוק את הפסטה אבל מבחינה חנוכית אולי עדיף כך.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ.