דיני בשר וחלב

השאלה:

1.מה הדין של אכילת דגים עם מאפה פרווה שנאפה בתנור בשרי? וכן תבשיל שנעשה בכלי בשרי? (בן יומו\לא בן-יומו)
2. אם אני רוצה לאפות חלות לשבת כך שאוכל אותם בין בסעודה חלבית ובין בבשרית (חלות שונות לכל סעודה) באיזה תא של התנור לאפות?
3.(נראה שזה הסבר נכון לשאלה 2-) מה הדין של חלה שנאפתה בתנור חלבי מלוכלך כשהחלב לא - נראה בעין אלא שרוף לגבי אכילה עם בשר כאשר התנור בן יומו וכאשר אינו בן יומו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. התירו בשר שנתבשל בכלי של דגים בן יומו, וכן דגים שנתבשלו בכלי בשרי בן יומו ובלבד שהכלים יהיו נקיים, (עיין או"ה כלל לט דין כו) והסברא היא שאין סכנה בפליטת הכלים. וא"כ בודאי שלגבי מאכל פרווה אפילו בן יומו אין לחוש לאוכלו עם דגים.
2. תנור צריך לנקות שלא ישארו שאריות מאפיית החלב (או מהבשר) ולאחר 24 שעות יחממו בחום מקסימלי כעשרים דקות, ואז אפשר לאפות חלות ולאכלם עם מה שירצו. בפחות מ 24 שעות יש מקילים.

הרב יהודה הלוי עמיחי