הכשרת מעבד מזון

השאלה:

רכשתי מעבד מזון מאתר יד 2. המוכרת, שאינה שומרת מצוות, אמרה שהוא פרווה ולא נכנס אליו בשר, כיוון שהיא צמחונית. האם צריך להכשיר את המכשיר או שאפשר לסמוך על דבריה?

התשובה

הרב משה כץ | אמונת עתיך 117

ישנה סוגיה שדנו בה האחרונים בגדר נאמנות אדם המוכר דבר מה, שכן מחד גיסא 'עד אחד נאמן באיסורים', אך מאידך גיסא הוא מרוויח רווח כספי בעקבות אמירתו. נניח לסוגיה זו ונתייחס לאופן ההכשרה במקרה שצריך. יש להכשיר את חלקי המכונה הנוגעים באוכל ע"י הגעלה – הכנסת חלקי המכונה הנוגעים באוכל לתוך מים רותחים ומבעבעים. יש צורך גם לטבול את חלקי המכונה העשויים ממתכת או זכוכית במקווה (אין לברך על הטבילה מספק שמא הוטבל).