הפרשת חלה בחו"ל

השאלה:

אנו נמצאים כרגע בחו"ל לשנתיים. אלו הבדלים ישנם בהפרשת חלה בין ארץ ישראל ובין חו"ל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בימינו אנו נוהגים בחו"ל להפריש חלה אחת ולשורפה, ועל כן כמעט ואין הבדל בין חלת ארץ ישראל וחלת חו"ל, אלא לעניין הקפדות שצריך להפריש מראש, דהיינו בחלת ארץ ישראל אין לאכול קודם הפרשה ואילו בחלת חו"ל אפשר לאכול תחילה ולהפריש לאחר מכן. כמו כן יש חילוק במקרים מסופקים בכך חמורה חלת ארץ ישראל מחלת חו"ל. אבל אם מפרישים כהלכה הרי שאין כמעט חילוקים בין חלת ארץ ישראל וחלת חו"ל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי