חוזר בתשובה שהוריו מתנגדים שיטבול את הכלים

השאלה:

שאלני חוזר בתשובה בתחילת דרכו שהוריו מתנגדים שיטבול את כלי הבית, מה לעשות [הוא קנה כלים משלו אך הוריו רוצים שיאכל דווקא מכלי הבית]?
האם אפשר לסמוך על הדעות שכל חברה בע"מ אין לה גדר של בעלים, ולכן חברה בע"מ שמוכרת כלים [שזה המציאות כאן], לא נחשבת בבעלות גמורה של הגוי? כי לגבי טבילת כלים צריך שיהיה דומיא דכלי מדין כמו שכותב התוספות דף עה:, שאף אם אומן קונה בשבח כלי וחשיב כלי דגוי, מ"מ פטור מטבילה לפי שצריך שם בעלים גוי כמו בכלי מדין.
מה דעת הרב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל דבר שאפשר לאכול ביד ללא צלחת יכול להשתמש בכלים הלא טבולים, ישתדל להשתמש בחד פעמי בדברים שאין אפשרות לאכלם בלא כלי (כגון: שתיה, מרק וכדו').
כל חברה בע"מ יש אחריות מנהלים, אין אחריות כללית שאינם חייבים להביא מהבית כספים וכדו' אם חלילה פושטים את הרגל, אבל בודאי שיש אנשים שהם בעלי החברה לניהול (קניה ומכירה) ואם הם גויים אין להקל. יש מקום קצת להקל בריבית משום שאין שם אחיך, אבל גם זה לא ברור, ודין מיוחד.