כשרות המטבח

השאלה:

הרב שלום!
אקדים ואומר שיש לי בעיה של אובססיות (זה בטיפול) הדבר בעיקר מפריע לי בניהול נורמלי של המטבח, לצערי ולצערם של בני הבית. שאלתי בעבר בנושא הכיורים במטבח- שהם צמודים ולעיתים נשפכים נוזלים מהבשרי לחלבי וכדומה. הרב ענה לי שראוי להדביק חתיכת שיש בין הכיורים ואם קורה שנשפך מעתה והלאה לערות מים רותחים. רציתי לשאול מה לעשות במקרה שאין לי אפשרות להדביק שיש בין הכיורים, וגם לערות מים רותחים זה בעיה, כי קשה לי להבחין מתי באמת נשפך לכיור משהו ומתי לא, ואני עלולה לעשות זאת כל הזמן.ומה עם כלים כמו סכום שאולי נשפך עליהם משהו חם מהמין השני? כמו כן רציתי לשאול בנוגע לתקלות נוספות "קטנות" במטבח שלנו למשל- יש לנו מייבש כלים גם לבשרי ןגם וחלבי, ולפעמים גם אחרי השטיפה הכלים לא נקיים במאה אחוז, והם נשארים אחד ליד השני או אחד על השני זמן מה. כמו כן תבשיל שנשפך על דופן של תנור מהמין השני, ולאחר 24 שעות נעשה שימוש בתנור ללא ניקוי השאריות. מה עושים עם הכלים והכיורים?תודה

 

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא עושים כלום ומקפידים שלא ישפך חלבי בבשרי וכד'
לעצם הבעיה מומולץ לפנות למטפל מקצועי (רצוי דתי) וייתכן שהוא
יערב גם פוסק הלכה בטיפול.

toraland whatsapp