סיר פינג’אן שבישלו בו חמוציות

השאלה:

שלום
הרתחתי חמוציות במחבת קרמי רחוץ ששימש למאכלים חלביים -לשם עשיית מיץ. לאחר קירור החמוציות במקרר, השתמשתי בהם שימוש חוזר אולם הפעם הרתחתי אותם בפינג’אן טפלון ששמיש אצלי לצרכי פרווה. האם פינג’אן הטפלון עדיין פרווה? ואם לא, האם יש דרך להחזירו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אני מבין שהמחבת הקרמי החלבי לא עשו בו חלב ביום לפני הבישול, (אם את לא יודעת האם בישלו בו חלב, אז חל הכלל ההלכתי סתם כלים אינם בני יומם), ועל כן החמוציות אינן חלביות והפינג'אן נשאר פרווה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי