שימוש בכלי לא טבול

השאלה:

שלום
אבקש מכבוד הרב שיעשה לי סדר בענין כלים לא טבולים כי ראיתי כמה תשובות סותרות (גם כאן באתר):

כלי שחייבים טבילה -

1. האם אוכל שהיה בהם נאסר?
2. האם מותר להתמש פעם אחת בלבד בכלי לא טבול (על דעת לזרוק אותו אח"כ או להטביל)? ואם אסור- איך המפעלים מוכרים בכלים לא טבולים?
השאלה נוגעת לי הלכה למעשה כי אני מוכר שמן ורוצה להכניס אותו בבקבוקים לא טבולים.
3. כשמתארחים אצל משפחה שלא מדקדקת יותר מידי בכשרות, האם צריך לשאול על הכלים אם הם טבולים (על בשר וחלב הם בטוח מקפידים) או שאין חובה?

תודה רבה!!
אשמח לקבל מקורות לתשובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. לא נאסר אבל צריך להוציאו מהכלי הלא טבול.
2. כלים חד פעמיים לא צריכים טבילה. לכן לגבי בקבוקים הקלו למכור אפילו כשהם של נכרים. אלא א"כ זה בקבוק שעומד לשימושים חוזרים.
3. בכלי מתכת שטבילתם דאורייתא יש להקפיד. אבל בשאר הכלים שיש ספק אפשר להקל ככל ספק באיסור דרבנן (אפילו בזכוכית).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי