תבשיל חלבי לאחר בשרי בתנור

השאלה:

נאפה בתנור תבשיל בשרי (ככר לחם ממולאת בשר טחון) בכלי פתוח. לאחר 5 ימים נאפתה בו עוגה חלבית. בין לבין לא נעשתה בתנור שום פעולה (לא ניקוי, לא הכשרה, לא הפעלה).  מה דין העוגה, התבנית, רשת התנור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אני מבין שבאותה התבנית אפו לחם בשרי ועוגה חלבית.
יתכן שנשארו שאריות של הלחם הבשרי בתבנית, ולאחר מכן אפו בה עוגה חלבית, א"כ יתכן שהיה בשר ממש עם עוגה חלבית, לכן צריך לדעת האם יש ששים בעוגה מול השאריות הבשריות. אם יש ששים העוגה מותרת, אם אין ששים העוגה אסורה, אלא א"כ השאריות אינן בשריות (צריך לראות).
לגבי התבנית נראה שהיא נאסרה כיוון שבשלו בה בשר וחלב.
לגבי הרשת שהיא מתחת לתבנית, אם לא גלש מהאפיות על הרשת היא לא נאסרה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי