תבשיל פרווה וסכין פרווה

השאלה:

לכב הרב, יש לי כמה שאלות בעניין פרוה לפי האשכנזים:
1) תבשיל פרווה שבושל בסיר בשרי נקי שאינו בן יומו, האם מותר
לחממו בסיר חלבי נקי שאינו בן יומו?
אם קרה מקרה כזה האם התבשיל אסור? מה דין הסיר החלבי?
אם התבשיל מותר- האם לאכול בכלי חלבי או בשרי?
2) סכין פרווה- האם צריך ספוג מיוחד בשבילה או שאפשר
בחלבי/בשרי?
3) יש לי תנור בעל שני תאים נפרדים (בלרס)-אחד לבשרי ואחד
לחלבי. מה עלי לעשות כשאני רוצה לחמם בו דבר פרווה? כשאני
מחממת פרווה לארוחה בשרית אני מחממת בבשרי ופרווה לארוחה
חלבית מחממת בחלבי, אך מה לעשות כשאני רוצה לחמם פרווה
לארוחה פרוה? האם עלי להכשיר את התנור? (אם צריך, האם
עדיף להכשיר תא אחד לאחר כל שימוש?)
4) תבשיל פרווה בושל בכלי בשרי נקי האם מותר לאכול בארוחה
חלבית?
5) כוסות זכוכית ששתו בהן קפה חם עם חלב- האם מותר לשתות
בהן שתיה קרה בארוחה בשרית?
6) קופסאות איחסון שאחסנתי בהן מאכל בשרי ואח"כ ניקיתי אותן-
פרווה שאשים בהן יהפוך לבשרי? וכן גם לחלבי- תוספת פרווה
שאחסנתי בכלי חלבי נקי במקרר- מותר אח"כ לחמם בסיר בשרי
ולאכול בארוחה בשרית?תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אין לחממו בסיר חלבי שאינו ב"י אבל אם חממו מותר לאכול את
התבשיל בכלי חלבי או בכלי בשרי ואי"צ להגעיל את הכלים, אף אותם
שנתבשל בהם.
2. רצוי בספוג פרוה אך בהעדרו אפשר בחלבי/ בשרי.
3. להדליק בחום מירבי כחצי שעה לפני האפיה
4. אם הכלי ב"י מותר לאכול בכלי חלבי ללא עירוב גבינה וכד'
בתבשיל אלא בנפרד.
5. מותר .
6. אם המדובר במאכל נוזלי בשרי ששהה בכלי יותר מעשרים וארבע
שעות הכלי הוא בשרי. ולכן אם נשים מאכל פרוה חם או ליותר
מעשרים וארבע שעות הוא יקבל את דין הכלי במידה והכלי היה בן
יומו. וכן הדין לגבי חימומו בכלי.

 

toraland whatsapp