תוספי מזון בשבת והכשרת סיר טפלון

השאלה:

בע"ה
שלום רב,

תוספי מזון בשבת (כדורי סידן, מינרלים, ויטמין די וכו’) למי שמשתמש בהם כל השבוע, לפי המלצת רופא או נטורופת, אך אינו מוגדר "חולה" - האם מותר?
כנ"ל טיפות עיניים ליובש וכן לאדמומית?

גם שאלה בכשרות: סיר טפלון פרווה, שחממו בו פשטידת גבינה משך 1 דקה, עד שנזכרו. האם ניקוי הסיר והרתחת מים בתוכו מכשירים אותו להיות פרווה?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. תוספי מזון אפשר לקחת.
ב. טיפות לאדמומית, זו כבר רפואה למחלה מסוימת ואין לקחת מגזרת שחיקת סממים.
ג. השאלה לאיזה חום הגיעה המחבת, אם היד סולדת יש איסור ואם לא אפשר לנקות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי