zoom תרופה טבעית לקשב וריכוז

השאלה:

תלמיד שלי הגיב רע לריטלין ודומיו והרופאה ממליצה לו לקחת כדור בשם זום (zoom), שהוא כדור טבעי להפרעות קשב. הרופאה אמרה להורים שהכדור (לבליעה) אינו כשר. כיצד אני יכולה לברר את כשרותו והאם בכלל יש צורך בכשרות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

התרופה "זום" איננה ידועה ככשרה היא מופקת משמן דגים ומשווקת ככמוסה (קפסולה) כך שאין לה טעם בבליעה. על כן איננה צריכה כשרות ואפשר להשתמש בה, בייחוד לילד שיש לו הפרעות קשב שעלינו להקל עליו. כל זאת אם אמנם על פי הרפואה עדיפה תרופה זו על הרטלין הרגיל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי