אבקת מורינגה

השאלה:

שלום רב, קניתי מחו"ל (ארה"ב) עלים שנטחנו לאבקה, של צמח מורינגה, 100% אבקה, ללא כשרות. הבחנתי שכתוב על החבילה שהמוצר נארז במפעל שיש בו סויה, גלוטן וחלב. השאלה שלי היא האם יש בעיה להשתמש באבקה מבחינת הכשרות שלה. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח אב תשע"ו 22:12

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם זו חברה אמינה שעומדת תחת פקוח ממשלתי אמין, אפשר לסמוך שלא החליפו ובודאי לא חלב וגלוטן שיש לאנשים רגישויות למוצרים אלו, ואם חלילה ימצאו גלוטן או חלב יועמדו לדין, על כן נראה שאין חשש שמא הכניסו חלב או גלוטן. וסויה אין אתו בעיות כשרות. על כן אם הפקוח טוב אפשר להשתמש באבקה.