אוכל של מסורתי

השאלה:

במקרה מסוים חימם פלוני אוכל בשרישהוכן בביתו על כלי שלי במיקרו גל. לטענתו בביתם הם שומרים שלא לאכול יחדיו בשר וחלב אך לא מפרידים כלים. האם האוכל שחימם נחשב טרף או מתוך הנחה שרוב חומרי הגלם כשרים (מדובר במסורתיים) ושסתם כלים אינם בני יומם אפשר להיחס לאוכל זה כקשר. האם יש הבדל האם מבשלים בשבת (רשב"א לעניין מעשה שבת בקדרה)? האם מקרה בו איני יכול לברר מסיבה חברתית כגון מתחזק וכדו יחשב לספק או שלא?
תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מי שאינו מקפיד על כלים עלול לבשל בשר בכלי חלבי וכן להפך וכליו טרפים כמו"כ אין וודאות שהבשר שהוא משתמש בו כשר בדיעבד אם הכלי לא היה בן יומו יש מקום להקל. אבל באופן מעשי צריך לברר את כל פרטי המקרה,כגון צריך לברר האם מדובר במאכל חריף וכדו'

אם מדובר בבעל תשובה יש מקום לסמוך על הנ"ל אך בדרך כלל אנו נמנעים מלאכול אצל אדם שאינו בטוחים שהוא שומר כשרות בצורה מלאה