איך להכשיר אוכל

השאלה:

שלום,
אני לפעמים נוסע בחו"ל ויש איזה מלון ואני מפחד שהאוכל לא כשר לכן אני צריך לקנות אוכל כשר בחו"ל אבל אין חנויות כשרות ואסור לאכול אוכל שנעשה על ידי גוי,אז איך אני יכול להכשיר את האוכל כמו עוף או חלב וכול מיני מזונות?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אוכל שבושל על ידי גוי אין אפשרות להכשיר, ואין לאוכלו. אפשר לאכול ירקות ופירות חיים, ירקות הנאכלים חי (עגבניה, מלפפון וכדו') אפשר לאכול אפילו שבושלו על ידי עכו"ם (אם אין חששות איסור אחרים, כגון: תערובת מוצרים וכד').

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי