אכילה אצל חברים

השאלה:

אני מתארחת הרבה אצל חברים, הם דתיים אבל לא ברור לי עד כמה הם בקיאים בכל ההלכות של שמירת כשרות התנור בעניין בשר וחלב (לדוגמה שצריך לחכות 24 שעות). כשהם מגישים עוגה שנאפת בתנור כזה מותר לי לאכול?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אנו פוסקים שסתם כלים אינם בני יומם, דהיינו כשלא ידוע על כלי מה מעמדו ההלכתי אנו נוקטים שהוא כאילו אינו בן יומו, וכמו כן בתנור יש עוד סיבות להקל, לכן נראה שאין צורך לחוש במאפים הנאפים בתנור שיתכן שלא חיכו 24 שעות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי