אכילת היוצא מן הטמא

השאלה:

שלום.
באתר מופיעה תשובה של הרב יהודה הלוי עמיחי, בענין ציפוי של פירות בצואה של חרקים.
רציתי לשאול, האם צואה נחשבת דבר טרף או שאינה נחשבת מאכל (כמו נבלה מסרחת) ולכן אין בה עניין של כשרות?
רציתי לשאול גם, אמרו לי שאם יש כנימה על משמש צריכים להסיר אותה אבל מותר לאכול את הכתם האדום שנוצר תחתיה. האם אין כאן ענין של היוצא מן הטמא טמא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כל היוצא מטמא נחשב להיות טמא, והויכוח ההלכתי הוא האם יש לצפוי הזה "שילאק" גדר של דבר האסור או לא. יש בכך מחלוקת אחרונים, וכתבנו שלכתחילה יש להקפיד אולם כיוון שיש מקילים בחומר זה (לא נשארת ממשות, בטל באלכוהול וכדו') אין לאסור. (הקוד הוא E904 מופיע גם בממתקים).
הכתם המדובר במשמש לא נובע מהחרקים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי