בדיקת כשרות

השאלה:

שלום רב,
אני שומר כשרות ויש לי הרבה שאלות כלליות (אך חשובות) על כשרות שאני מתלבט בהן הרבה זמן:
1. קראתי שמותר לאכול חומוס אצל ערבים. האם זה נכון?
2. האם יש איסור לאכול כל דבר שאין לו חותמת כשרות או שיש דברים שניתן לאכול, כמו ירקות למשל?
3. האם מותר לאכול ירקות בחו"ל למרות שהם לא שומרים על שנת שמיטה?
4. האם יש מאכלים כלשהם שניתן לאכול בחו"ל?
5. מה נהוג לעשות אם אני מתארח אצל אדם (יהודי או גוי לשם העניין) שמציע לי אוכל שאין לו חותמת כשרות (אך לא בהכרח לא כשר)? האם לסרב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. בימינו חומוס הוא מאכל חשוב ועולה על שולחן מלכים, ולכן יש בכך בישולי עכו"ם ואין לאכול אצל גויים.
2. יש דברים שאין בהם איסור, כגון: ירקות, שאז ללא חותמת צריך לחזור ולעשר. בפירות ללא חותמת יתכן שיש ערלה ואז אסור באכילה (יש פירות שאין בהם ערלה). כך שכל דבר צריך לבדוק לגופו.
3. כן.
4. יש מאכלים שמותר לאכול בחו"ל, כגון: פירות וירקות טריים.
5. כן. לכבודך ולכבוד התורה הקדושה עליך לומר לו אני אוכל רק כשר, וכל שאין עליו חותמת כשרות הוא חשוד.

כתיבה וחתימה טובה
בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי