בהשגחת ה-OU

השאלה:

האם יש להחמיר לא לאכול מוצרים פרווה בהשגחת הOU ובאישור הרבנות הראשית לישראל, כגון, מסטיקים של עלית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כשרות OU היא כשרות נאמנה וישרת דרך. יש להם עקרונות הלכתיים על פי הרבנים שבארה"ב (הגר"מ פיינשטיין, והגר"י סולוביצ'יק זצ"ל), הדברים מפורטים באתר שלהם. על דברים שהם מקילים הם אומרים שהם מקילים (אבקת חלב עכו"ם), אבל מבחינת בדיקת הכשרות הם אמינים ככל גופי הכשרות.
לעניין המוצר שלך יש לדעת איזה מסטיק מדובר (עם צפוי או בלי) כדאי לפנות בפרטים לרבנות הראשית מחלקת היבוא, לציין את היצרן וקוד, והם יענו אי"ה.

הרב יהודה הלוי עמיחי