בישול ישראל בתנור טרף

השאלה:

נמצאים בטיול בחו"ל והמארגנים מבקשים לבשל בתנורים של המלון, כאשר האוכל נמצא בתבנית חד פעמית ועטוף וסגור בנייר כסף - האם מותר?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ו תמוז תשע"ה 11:19

בבישול ישנה בעיה של אדים שעוברים לתנור ומשם לאוכל שמתבשל, נייר כסף אינו אוטם. ולכן אסור לעשות כן. אולם מותר לחמם במיקרוגל -טרף כאשר האוכל סגור בשני כלים, כאשר מה שמתאדה מהאוכל נשאר בשקית הראשונה ואם בכ"ז פורץ לו דרך עובר לשקית השניה אבל אין חיבור בין האוכל לבין חלל המיקרוגל.