בישולי גויים בסופרמרקטים

השאלה:

כבוד הרב שלום,
ברוב הסופרמרקטים בארץ ישנה מאפיה שבה מכינים מאפים, לחמים, בורקסים וכד’ המושגחים בד"כ בכשרות רגילה. המאפים הללו לפי רוב מגיעים חצי מוכנים המגיעים קפואים ומסופקים ע"י חברות כמו גידרון, בונז’ור, פילסברי וכדומה. בחלק ניכר מהמאפיות בסופרמרקטים ישנם עובדים נוכרים.
האם יש חשש ל’בישולי נכרים’ במאפים חצי מוכנים שכל מה שעובדים אלו עושים הוא להכניסם לתנור? במילים אחרות, האם לאור העובדה שהמאפים הוכנו באופן חלקי ע"י גידרון וכד’, יש בכך להתיר מלכתחילה לאכול מהמאפים למרות שהעובדים הנכריים מכניסים אותם לתנור וגומרים את אפייתם?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מכיוון שמדובר במאפים, א"כ מספיקה הדלקת התנור על ידי יהודי כדי שלא יהיה פת עכו"ם. ולכן הצורך הוא שיהודי רק ידליק את האש בתחילת היום, עצם ההכנסה על ידי נכרים איננה אוסרת (סי' קיג סעי' ז). על כן, במקומות שמגיע בצק לאפיה בתנור, יש צורך להקפיד שיהודי ידליק את התנור בבוקר.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי