בישולי גויים

השאלה:

ב"ה
שלום לכבוד הרב!
רציתי בבקשה להעיר לגבי השאלה על המאפים בסופרמרקט, לעניין בישולי גויים.
א. לגבי השאלה ששאל השואל - האם יש בהכנה החלקית של היצרן - בונז’ור וכדו’, התשובה היא שאין בזה גדר "בישול" ולכן אח"כ הגוי גם הדליק את האש - זה אסור? [לענ"ד מדובר בבצק אך איני יודע בדיוק]
ב. הרבה מאפים הינם ממולאים, ועל כן חוזר וניעור הדין שלפיו צריך שיהודי גם יכניס לתנור, לדעת מרן השולחן ערוך ז"ל [ודומני שהרבה אם לא רוב הסופרמרקטים העובדים שם הינם ערביים].
תודה רבה לכבוד הרב ושלום!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. אם גוי הדליק את האש בתנור יש בכך משום אפיית עכו"ם.
ב. לגבי המאפים הממולאים יש מספר סוגים, בחלק גדול הם כבר מבושלים (כגון: ריבות, שוקולד), חלקם הם נאכלים חי (כגון: תפוחים) בדברים אלו אין בשולי עכו"ם, רק בדבר מסויימים שייך בשולי עכו"ם, (כגון: בורקס לדעות שתחילת בישול על ידי ישראל לא מועיל).

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי