ברכת פת מונבטת - המשך

השאלה:

שלום וברכה
יש לי ידיד שהיה עושה כיכרות לחם מחיטה מונבטת, ומוכרן. הוא היה בקשר עם הרב נויבירט זצ"ל שהנחה אותו בעשייתן ונתן לו אישור כשרות. הרב נויבירט נקט כדבר פשוט שהוא לחם לענין ברכה ולבצוע עליו בשבת. גם בדעת בני אדם הוא נתפס כלחם לכל דבר, הוא משביע ומזין וקובעים עליו סעודה.
לכן מעניין אותי טעמו של הרב שליט"א שברכתו ’האדמה’. אף אם ננקוט לענין חלה שאם לא היה קמח אינו חייב בחלה, אבל מסתבר לכאורה שלענין ברכת המזון וברכה שלפניה, הקובע הוא שם ומראה ותכונות ’פת’. (והרי אפילו על תמרים אם בירך אחריהם ברכת המזון יצא בדיעבד - הרי שבעצם אין הדבר תלוי בדין חלה).
בכבוד רב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בסד

שלום וברכת ד

הגדדרת פת היא לכאורה שצריך קמח ומים שתעשה עיסה וכאן אין קמח שעשו ממנו עיסה.