בשר בחלב - סכין חריף ושמן שהתיז

השאלה:

בזמן שהרגשתי לא טוב היתה מישהי שעזרה לי במטבח. כשהיא הלכה שמתי לב לשתי בעיות-
1. היה במקרר לימון שחתכתי בסכין בשרי (נקי, בן יומו). יכול להיות שהיא השתמשה באחד החצאים למשהו עם כלים חלביים. אני לא רוצה לשאול אותה מה היא בדיוק עשתה כי היא עלולה להפגע. מה אני אמורה לעשות עם כמה כלים שהיא אולי השתמשה בהם?
2. היא טיגנה חביתה פרווה במחבת חלבית שלא טוגן בה דבר חלבי מס ימים. אח"כ ראיתי שהשמן התיז קצת על סיר בשרי שעמד קצת קרוב לגז. יכול להיות שעד שהוא ניתז על הסיר הוא קצת התקרר כי הוא לא היה ממש צמוד אליו. מה עושים עם הסיר?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. מיץ הלימון התווסף לתבשיל/מאכל ומן הסתם הטעם הבשרי שהיה בו בטל ברוב.
2. ג"כ כמות השמן שניתז והיותו לא בן יומו אינה מחייבת הכשרת הסיר.